InfraVit Philips Vitae Infrakabin

InfraVit Philips Vitae Infrakabin InfraVit Philips Vitae Infrakabin

Az InfraVit infrakabin különösen ajánlott Önnek, ha

  • jobban szereti vagy jobban bírja az alacsonyabb hőmérsékletet, mint a 100 fokos szaunát, mégis élvezni szeretné az izzasztófürdő jótékony hatásait,
  • izzadni akar, és emellett élvezni szeretné az infravörös sugárzás jótékony hatásait, a méregtelenítést, fogyást, kondicionálást csakúgy, mint az egészségmegőrző szerepét,
  • hetente van két-háromszor félórája szaunázásra, de két órás programot nehezen sikerülne beilleszteni napirendjébe

Hogyan használja az InfraVit Infrakabint?

A használat lehet kúra- vagy alkalomszerű. Természetesen a rendszeresség a legelőnyösebb.
Figyeljen arra, hogy szervezete teherbírása egyéni, az a mindenkori fizikai állapota szerint változik. Ha egészségügyi problémája van, a rendszeres használat előtt konzultáljon kezelőorvosával!
A kabin nyújtotta előnyök fokozása érdekében, valamint a nagy vízveszteség ellensúlyozására használat előtt és után fogyasszon ásványvizet. A bőr pórusainak tisztasága fontos a méreganyagok hatékonyabb távozása érdekében, ezért tanácsos lehet használat előtt zuhanyozni, ami fokozottabb izzadást eredményezhet.
A kabin könnyen tisztítható, de higiéniás védelme érdekében célszerű törölközőt használni, mivel igen intenzív izzadásra számíthat.
A kabinban az ülő testhelyzet a leghatékonyabb, mert az inframeleg horizontálisan terjed.
Már rövid idő után elkezdődik az izzadás, ezért ha a hőmérsékletet melegnek találja, nyugodtan kinyithatja az ajtót. Az infrasugárzás hatása megmarad, csak a hő távozik.
A sugárzás intenzitása szabályozható a test pozíciójával, illetve helyével a kabinban. A legerősebb sugárzás a csövek előtt érezhető, a sugárzás vonalától, illetve helyétől távolodva pedig csökken.
A használat befejeztével adjon testének egy kis pihenőt, jól eshet a kihűlő fülkében maradva még 10-15 percig fokozatosan izzadva lehűlni. Langyos vízzel zuhanyozzon! Fogyasszon vizet!

Meddig szaunázzon egy alkalommal?

Az InfraVit Philips Vitae infraszaunában az ajánlott tartózkodás egyszeri alkalomra 20-30 perc. Ennyi idő alatt fennmarad a test természetes hőegyensúlya.
Az igénybevétel gyakorisága egyéni igényétől és szervezetének teherviselő képességétől függően változhat.

Mire vigyázzon szaunázás közben?

Egészséges emberek korlátozás nélkül használhatják az infra szaunát.
Az infrakabin használata egy sor betegség gyógyításában szerepet játszhat, ahogyan azt számos kutatás alátámasztja világszerte. Az infrakabin használata nem ajánlott alkoholos befolyásoltság alatt, illetve éhesen. Ha bármilyen betegsége van, gyógyszert szed vagy betegség tüneteit észleli feltétlenül forduljon orvosához az infrakabin használata előtt. Bizonyos gyógyszerek és az infraenergia együttes alkalmazása mellékhatásokat és egyéb reakciókat okozhat. Normál testhőmérsékletének emelése problémát okozhat, ha veseproblémái vannak, krónikus erythenatodis-ban, vagy sclerosis multiplexben szenved.

Az InfraVit infraszauna előnyei

Az InfraVit előnyei elsősorban a beépített halogéntechnológiás Philips Vitae infrasugárzóknak köszönhetők.

Felmelegítési idő nélküli üzemeltetés
A Philips Vitae halogén lámpa nem igényel előmelegítési időt, bekapcsoláskor azonnal élvezhető jótékony hatása, így nem fogyaszt fölösleges energiát, ellentétben más infrasugárzókkal (10-30 perc felmelegedési idő), illetve a hagyományos finn szaunával (45-60 perc felmelegedési idő). Ennek oka, hogy a lámpában az infraszál köré a halogén gáz van töltve, így bekapcsoláskor az azonnal eléri az üzemi hőmérsékletét, kikapcsoláskor ugyanolyan gyorsan le is hűl. A lámpa így energia és idő takarékosan, nagy hatékonysággal működik. Az InfraVit infraszaunában (a finn szaunával ellentétben) a használó személy közvetlenül melegszik fel, a levegő csupán kis mértékben, mivel nem közvetítő eleme a hőnek. Ennek megfelelően az infraszaunában elegendő a 40-65 C hőmérséklet.

A teljes infravörös sugárzás-tartományó szaunázás
Az infraszauna lényege, hogy a benne generált infravörös sugarak a bőr alá minél mélyebben behatolva, azt felmelegítve méregtelenítsék a szervezetet. Ez a behatolás annál mélyebb, minél rövidebb hullámhosszú infrasugarakat használunk.
A Philips Vitae a piacon az egyik leghatékonyabb infrasugárzó, mely a legmélyebben képes a bőr alá juttatni az infrasugarakat (5-6 mm). Ez annak köszönhető, hogy egyedül ezek a sugárzók biztosítják az infravörös sugárzás teljes hullámhossztartományát, így a legmélyebb behatolást biztosító rövid hullámú sugarakat is.

Nyitva tartás
Hétfő 6:15 - 21:00
Kedd 6:15 - 21:00
Szerda 6:15 - 21:00
Csütörtök 6:15 - 21:00
Péntek 6:15 - 21:00
Szombat 8:00 - 18:00
Vasárnap 8:00 - 18:00